Duurzaam

Duurzaamheid zit in het DNA van Hoogvliet Beheer. Onze verantwoordelijkheid tegenover toekomstige generaties drijft ons om steeds verder te gaan in onze duurzame aanpak. Van het gebruik van milieuvriendelijke materialen tot het implementeren van energiezuinige oplossingen – we maken bewuste keuzes die bijdragen aan een groenere en meer leefbare wereld. Samen streven we naar een duurzame toekomst waarin we met trots kunnen zeggen: “Wij hebben het verschil gemaakt.”

Positieve impact

Circulair

Energieneutraal

Zo verduurzamen wij

Na-isoleren daken en gevels

In nauwe samenwerking met onze huurders zijn we voortdurend op zoek naar manieren om het energieverbruik van ons bestaande vastgoed te verminderen, met een specifieke focus op het dak en de gevel; hierbij onderzoeken we mogelijkheden voor volledige of gedeeltelijke na-isolatie, zoals het toevoegen van isolatie aan bestaande (geïsoleerde) spouwmuurconstructies of het vervangen, uitbreiden of nieuw aanbrengen van dakisolatie, waarbij we streven naar een natuurlijk tijdstip voor deze ingrepen, maar waar nodig ook flexibel zijn in samenspraak met de huurder.

Laadpalen

Op vijf locaties hebben we al laadpalen voor elektrische auto’s geïnstalleerd, voornamelijk in onze parkeergarages. Deze bevinden zich op de Badhuisstraat in Den Haag, de Parallelweg in Vlaardingen, de Brouwersgracht in Veenendaal, de De Halte in Ede en de Provinciepassage in Alphen aan den Rijn. Momenteel werken we aan het uitbreiden van dit aantal bij onze supermarkten.

Zonnepanelen

We streven ernaar zoveel mogelijk dakoppervlakken te benutten voor zonnepanelen. Momenteel hebben 14 supermarkten en ons eigen kantoor al zonnepanelen. We blijven ook bij nieuw en bestaand vastgoed actief op zoek naar mogelijkheden om zonnepanelen te plaatsen voor onze huurders en winkelcentra.

Gasloos

Al meerdere jaren realiseren we gasloze supermarkten, een initiatief dat we steeds verder uitbreiden in zowel bestaand als nieuw vastgoed. Bij renovaties van bestaande panden (winkels, woningen en kantoren) beoordelen we in overleg de haalbaarheid van het overstappen op gasloos. Bij nieuwe projecten is dit al enkele jaren de norm.

Herbestemming

We zetten ons in om historische gebouwen nieuw leven in te blazen door herbestemming, zoals bijvoorbeeld de prachtige transformatie van de Theresiakerk tot een Hoogvliet-supermarkt in Den Haag. Daarnaast worden ook zoveel mogelijk de historische elementen behouden, zoals onder andere de prachtige glas-in-loodramen. 

Groen daken

We streven ernaar zowel ons nieuwe als bestaande vastgoed te voorzien van groene daken, waar mogelijk. Dit draagt niet alleen bij aan een aantrekkelijke uitstraling van de omgeving, maar ook aan waterbuffering en isolatie dankzij het groene dakpakket. Op diverse locaties, waaronder Arnhem, Forellendaal in Den Haag, Badhuisstraat in Den Haag, Van Stolberglaan in Zoetermeer en bij de uitbreiding van ons eigen kantoor, hebben we al groene daken gerealiseerd.

Ons nieuwe kantoor

Onze indrukwekkende toren diende tot 1985 als wateropslag en vond daarna een nieuwe roeping als het hoofdkantoor van Hoogvliet Beheer BV. Wat ons kantoor zo bijzonder maakt is de uitbreiding met ons paviljoen in 2022. Duurzaamheid staat centraal in dit moderne paviljoen, met circulaire bouwmethoden, duurzame materialen en energieopwekking via zonnepanelen boven de parkeerplaatsen. 

Previous slide
Next slide

Duurzaamheid centraal

Duurzaamheid staat centraal in dit moderne paviljoen, met circulaire bouwmethoden, duurzame materialen en energieopwekking via zonnepanelen boven de parkeerplaatsen.