Watertoren

Hoogvliet Beheer is gevestigd in een bijzonder gebouw: een voormalige watertoren, met rondom prachtig uitzicht over het Groene Hart. Ons kantoor staat symbool voor wat wij zijn: innovatief en met durf én wij houden altijd het overzicht. De watertoren is uitstekend gefundeerd en kan tegen een stootje. Graag nodigen wij u uit om op 33 meter hoogte samen van het 360-graden-uitzicht te genieten en onze visie met u te delen.

In 1915 is deze toren in Hazerswoude-Rijndijk gebouwd naar een ontwerp van A.D. Heederik. De architectuur van dit monumentale gebouw kennen wij nu als “Waterstaatstijl’. Toen het gebouw eind vorige eeuw zijn functie verloor, zag onze oprichter Leen Hoogvliet de mogelijkheden: ‘om cultuurgoed te behouden moet je er geen museum van maken maar het een zodanige functie geven dat het weer gaat leven’. En dat gebeurde. Met respect voor het bestaande werd het verbouwd en in 2003 in gebruik genomen.

In 2015 hebben we de 100e verjaardag van de toren uitgebreid gevierd.
Met het thema van het jubileum ‘100 jaar in 5 seconden’ gaven we onze relaties, onze buren én onze klanten de kans om van de toren af te dalen d.m.v. abseilen of tokkelen.