Acquisitie

100 supermarkten in 2020
Hoogvliet Beheer is verantwoordelijk voor de acquisitie van nieuwe vestigingspunten voor Hoogvliet supermarkten. Wij hebben een ambitieus groeiplan. In 2020 moet de 100-ste Hoogvliet supermarkt geopend worden. Het verbeteren van de marktpositie van Hoogvliet gebeurt ook door het vergroten, optimaliseren en verplaatsen van bestaande vestigingen. Ook op dit vlak zijn wij zeer actief. Maar verreweg het grootste deel van de verwachte groei zal komen van nieuwe vestigingspunten. Hier zien wij volop kansen in de markt.

Een winkelcentrum leeft weer op
De unieke formule van Hoogvliet biedt supermarktlocaties de kans op meer aantrekkingskracht. Overname van een bestaande vestiging en transformatie naar de Hoogvlietformule levert blijvend meer toeloop op, door de klantentrouw. Van zo’n opleving profiteert de wijk of buurt in zijn geheel mee. In het marktgebied van Hoogvliet woont bijna 70% van de Nederlandse bevolking. In dit gebied zelf, maar ook aan de randen daarvan liggen de mogelijkheden voor nieuwe vestigingen. (afbeelding)

Wanneer is een locatie voor ons aantrekkelijk?
• Ligt in het marktgebied
• Biedt ruimte voor een supermarkt van minimaal 1200 m²
• Heeft voldoende parkeerplaatsen in de directe omgeving
• Is zichtbaar, bereikbaar en toegankelijk

Wij hebben een voorkeur om nieuwe vestigingen in eigendom te verwerven. Dan groeit onze vastgoedportefeuille gelijk mee. Eigendom biedt ons een extra gelegenheid om betrokkenheid en verantwoordelijkheid in de exploitatie te laten zien. Vanzelfsprekend hoort ook aanhuur tot onze mogelijkheden; wij kennen de markt en begrijpen goed wat marktconformiteit betekent.